Консервована ПИВНА ДРОБІНА. NEW!
Зберегти вологу пивну дробину 6-8 місяців,- стало можливо!
Вперше в Україні розроблено та успішно пройшло польові випробування на господарствах країни біологічна закваска (біоконсервант) «АГРОБІОБАК», здатна надійно консервувати вологу пивну дробину на 6-8 місяців . Аналізи вологої дробини, закладеної в рукави із застосуванням біоконсерванту виробництва ПП «УКРПРОЛАЙФ» показали повну відсутність розмноження гнильної мікрофлори. Розмноження патогенних грибів у найгіршому випадку не перевищувало 10*3 (де-х/г), при допустимих нормах 10*5 (де-г). Накопичення масляної кислоти 0%, а молочної кислоти до 86% від загальної кількості кислот.
Через 7 місяців -РЕЗУЛЬТАТ — 100% збереження пивної дробини.
Волога пивна дробина – цінний недорогий корм. Має високий відсоток засвоюваності: безазотистих екстрактивних речовин (БЕВ) – 60-65%, білкових речовин – 70-75%, жиру – 80%, клітковини 40-45%. Проте основною проблемою є малі терміни зберігання, трохи більше 24-72 годин (1-3 діб). Швидке ураження вологої дробини клостридіями та різного роду патогенними грибами роду Penicillium, Fusarium, Aspergillus призводить до накопичення мікотоксинів: афлатоксинів, охратоксинів, дезоксиваленону, зеараленону, трихотеценів, фумонізіів та ін. , загрожує гепатотоксичними отруєннями.
Суха пивна дробина – більш стабільний продукт з більшими термінами зберігання. Великим недоліком такого продукту є суттєве зниження поживної цінності на 18-20%. При термосушці частина білкових речовин переходять у форму, що не перетравлюється. Другим недоліком є висока ціна через великі енергетичні витрати на сушіння.
Апробація технології консервування пивної дробини в господарствах, із застосуванням біоконсерванту АГРОБІОБАК, підтвердила її високу ефективність. Якість консервованої пивної дробини за вмістом поживних речовин залишалася практично незмінною протягом 180 діб (6 місяців).
Консервована пивна дробина – повноцінний корм по протеїновій та енергетичній поживності. Нею можна замінити 35-40% дорогих високобілкових кормів у раціоні бичків на дорощуванні. Зменшивши прямі витрати на 14-16% та підвищивши рентабельність виробництва м’яса на 11-35%, за рахунок значної різниці у вартості цих кормів.
Сгодовування консервованої пивної дробини лактуючим коровам і включення додатково до складу раціону пробіотика АГРОБІОБАК 1 виробництва В результаті продуктивність корів, які отримували консервовану дробину та пробіотик АГРОБІОБАК 1, збільшилась у перерахунку на молоко базової жирності на 2,9 – 3,1 кг. При зниженні витрат на корми забезпечило зниження собівартості виробництва молока на 11-13% та підвищення на 14-16% рентабельності. Введення лактуючим коровам у системі збалансованих раціонів консервованої пивної дробини у кількості до 15 кг не надає негативного впливу на біохімічні показники крові тварин. Використання пробіотика АГРОБІОБАК 1 сприяє зниженню вмісту соматичних клітин у молоці у 2-3 рази, до 100 тис. у см3.
При найбільш марнотратних витратах на консервацію пивної дробини, вартість останньої в 2 рази (на 100%) нижча за сушену.
Забезпечуємо допомогу та консультації для правильної заготівлі пивної дробини на тривале зберігання з мінімальними витратами. Застосовуючи біоконсервант АГРОБІОБАК для надійного зберігання вологої пивної дробини, Ви забезпечте тварин у своєму господарстві не дорогими високоживильними кормами на весь осінньо-зимовий сезон!
Результати аналізів пивної дробини законсервованої консервантом АГРОБІОБАК наведено в меню: РЕЗУЛЬТАТИ ЗАСТОСУВАННЯ / ВРХ